ads
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

celebrity-deaths

Ο Paul Rodgers (θα) ήταν ο αντικαταστάτης του Jim Morrison το 1971 όπως απεκάλυψε ο Robby Krieger

Paul Rodgers

Αμέσως μετά το θάνατο του τραγουδιστή των Doors στο Παρίσι στις 3 Ιουλίου του 1971 οι τρεις εναπομείναντες πήγαν στην Αγγλία ψάχνοντας τον Paul Rodgers. Ο τραγουδιστής των Free όπως και όλη η μπάντα ήταν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Καλιφορνέζων και τους είχε φανεί απόλυτα λογική ιδέα το να καλέσουν τον Άγγλο blues rock τραγουδιστή να αναλάβει τα φωνητικά.

Σε εποχές όπως εκείνη όπου η απομόνωση ακόμα υπήρχε σαν έννοια μιας και μόνο το τηλέφωνο υπήρχε σαν εργαλείο αναζήτησης ήταν πολύ εύκολο για έναν άνθρωπο να εξαφανιστεί αν το ήθελε. Ο Rodgers μιας και το 1971 οι Free είχαν διαλυθεί (επανενώθηκαν για τελευταία φορά ένα χρόνο αργότερα) είχε αποτραβηχτεί για να σκεφθεί τις επόμενες κινήσεις του (που απεδείχθη ότι επρόκειτο να είναι οι Bad Company) και να δουλέψει κάποιες συνθέσεις που είχε στο μυαλό του. Γι αυτό και στάθηκε απόλυτα αδύνατο να εντοπιστεί (απουσία μάλιστα κάποιου manager λόγω διάλυσης των Free) από τους Krieger, Manzarek και Desmore.


Την ιστορία απεκάλυψε ο ίδιος ο Robby Krieger στον τραγουδιστή λίαν προσφάτως και όπως είπε ο Paul Rodgers «…είναι μια πραγματικά απίστευτη ιστορία. Δεν ξέρω τι θα έκανα. Πιθανώς να είχα απορρίψει την πρόταση. Συνηθίζω να φτιάχνω μπάντες και όχι να κολλάω στο πάζλ που έχουν άλλοι στο μυαλό τους. Φυσικά κάτι τέτοιο σαν πρόταση είναι κάτι παραπάνω από κολακευτικό…»


Να θυμίσουμε ότι ο Rodgers πριν μερικά χρόνια πήρε για ένα διάστημα τη θέση του εκλιπόντος Freddie Mercury στους Queen, γεγονός που ναι μεν ξένισε (και ως κίνηση και ως ηχητικό αποτέλεσμα) αλλά σε καθαρά οικονομικό επίπεδο απέδωσε μια υπεπιτυχημένη τουρνέ στη Αγγλία και έναν live δίσκο και dvd…