English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Η Κατάθεση της Pamela Courson στην Αστυνομία μετά το θάνατο του Jim Morrison


Η Pamela Courson έδωσε την κατάθεση της στον αστυνομικό Jacques Manchez μετά το θάνατο του Jim Morrison. Η κατάθεση άρχισε στις 3.40pm και τελείςσε στις 6.40pm. Ο Alain Ronay ενήργησε ως μεταφραστής.


1. Pamela Susan COURSON, γεννημένη 22η Δεκεμβρίου, 1946 στην Weed, California. Είμαι άνεργη Αμερικανίδα και μένω στην οδό  που ζουν σε 17 rue Beautreillis 4 στο Παρίσι.


2. Είμαι η φίλη του κύριου Morrison με τον οποίο ζούσα πέντε χρόνια.
3. Τον περασμένο Μάρτιο, ήρθα στη Γαλλία με τον φίλο μου. Κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης σύντομης  παραμονής είχα βρει ενοικιαζόμενα καταλύματα στη διεύθυνση 17 Rue Beautreillis, στον τρίτο όροφο, στη δεξιά πλευρά. Ο φίλος μου ήταν συγγραφέας, αλλά ως επί το πλείστον ζούσε απο την προσωπική του περιουσία.


4. Πριν μείνουμε στη rue Beautreillis, ο φίλος μου και εγώ μείναμε για τρεις εβδομάδες στο Hotel de Nice, rue de Beaux Arts, νομίζω, και ενώ ήμασταν εκεί ο φίλος μου ήταν αρρώστησε, και έκανε παράπονα για τη  δυσκολία στην αναπνοή του., επίσης, είχε βήχαπου κρατούσε όλη τη νύχτα. Κάλεσα έναν γιατρό από το ξενοδοχείο που του έδωσε χάπια για το άσθμα, αλλά ο φίλος μου δεν ήθελε να δει άλλους γιατρούς γιατί ποτέ δεν φρόντιζε τον εαυτό του στα σοβαρά. Δεν μπορώ να πω ακριβώς ποιος είναι ο γιατρός, και δεν έχω κρατήσει τη συνταγή. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης παραμονής του στο Λονδίνο, ο φίλος μου είχε ήδη βιώσει τα ίδια προβλήματα.


5. Χθες το βράδυ είχα γευματίσει με έναν άλλο φίλο μου, και ο φίλος μου που πέθανε  πήγε σε άλλο εστιατόριο με δική του παρέα, πιθανότατα στην γύρω περιοχή. Όταν ο φίλος μου επέστρεψε από το εστιατόριο, πήγαμε μαζί στον κινηματογράφο για να δούμε την Κοιλάδα του Θανάτου. Ο κινηματογράφος είναι δίπλα στο σταθμό του μετρό Le Pelletier, νομίζω ότι λέγεται  Layfayette. Ήρθαμε πίσω στο σπίτι γύρω στη μία , εγώ έπλυνα τα πιάτα και ο φίλος μου παρακολουθούσε ένα ερασιτεχνικό φιλμ από έναν προβολέα. Ο φίλος μου φαινόταν υγειής εκείνη τη νύχτα και μου  φάνηκε πολύ χαρούμενος. Ωστόσο, πρέπει να πω, οτι ο φίλος μου δεν παραπονιόταν ποτέ ουτε και όταν είχε προβλήματα υγείας, , δεν ήταν στη φύση του. Στη συνέχεια ακούγαμε κάποια αρχεία μουσικής ξαπλωμένοι στο κρεβάτι μας. Νομίζω ότι πήγαμε για ύπνο στις 2:30 π.μ. περίπου, αλλά δεν μπορώ να το πω ακριβώς γιατί η μνήμη μου δυσκολεύεται να θυμηθεί.


6.  Όχι, δεν είχαμε καμία σεξουαλική επαφή χθες το βράδυ.
7. Περίπου 3:30 π.μ. νομίζω, επειδή δεν υπήρχε και ρολόι στο υπνοδωμάτιο και δεν  είχα προσέξει την ώρα, ξύπνησα από τον θόρυβοπου έκανε ο φίλος μου έχοντας δυσκολία στην αναπνοή. Η αναπνοή του ήταν θορυβώδης και σκέφτηκα ότι ήταν σαν αναπνοή  πνιγμού. Ήταν θορυβώδης .... Κούνησα το φίλο μου, τον χαστούκισα μερικές φορές για να τον ξυπνήσω,  και ξύπνησε. Τον ρώτησα τι είχε. Ήθελα να καλέσω  γιατρό. Εκείνος σηκώθηκε, περπάτησε  στο υπνοδωμάτιο και στη συνέχεια μου είπε ότι ήθελε να κάνει μπάνιο.Κατευθύνθηκε προς το μπάνιο και άφησε το νερό να τρέχει. Όταν ήταν στο μπάνιο με φώναξε και μου είπε ότι ένοιωθε άρρωστος και ήθελε να κάνει εμετό.Πήγα στη κουζίνα και πήρα ένα πορτοκαλί μπωλ. Εκείνος άρχισε να κάνει εμετό αυτά που είχε φάει και νομίζω ότι υπήρχε αίμα σε αυτό. Άδειασα το μπωλ και αυτός ξαναέκανε εμετό αλλα με αίμα αυτη τη φορά.Ακολούθησε και τρίτη φορά ξανά το ίδιο. Κάθε φορά που αδειάζει το μπολ κάτω το νιπτήρα του μπάνιου, το έπλενα. Ο φίλος μου μου είπε τότε "Δεν αισθάνομαι άρρωστος, μή καλέσεις γιατρό, νιώθω καλύτερα. Τελείωσε!" 
Μου είπε «να πάω στο κρεβάτι» και είπε ότι όταν τελείωνε  το μπάνιο του και θα ερχόταν και αυτός.Εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε ότι ο φίλος μου αισθάνθηκε καλύτερα, επειδή είχε ξανακάνει εμετό και το χρώμα του είχε καλυτερέψει λίγο. Πήγα πίσω στο κρεβάτι και αμέσως αποκοιμήθηκα. Με καθησύχασε.


8. Δεν ξέρω πόση ώρα κοιμήθηκα. Ξύπνησα ξαφνικά και είδα ότι ο φίλος μου δεν ήταν ξαπλωμένος δίπλα μου. Έτρεξα στην τουαλέτα και είδα ότι ήταν ακόμα στο μπάνιο, και έτρεχε λίγο αίμα από το ρουθούνι του. Τον κούνησα, νομίζοντας ότι θα ξυπνήσει. Νόμιζα ότι είχε λιποθύμησε και ήταν αναίσθητος. Προσπάθησα να τον βγάλω από το λουτρό, αλλά δεν μπορούσα. Τότε μου τηλεφώνησε ο Κ. RONAY. Ήρθε με τη φίλη του,τ η Δεσποινίς Agnes Demy, και κάλεσαν, νομίζω, τη Πυροσβεστική Υπηρεσία ή την Αστυνομία.


9. Ζω στις ΗΠΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση : Norton 8216 Avenue, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Η αδελφή μου ζει στην ίδια διεύθυνση και κανονικά ζω στην αδελφή μου.

10. Πάω να οργανώσω την κηδεία με τη βοήθεια του κ. RONAY .

11.Η  Δεσποινίς COURSON δεν μιλάει γαλλικά, ώστε ο κ. RONAY ενεργεί ως διερμηνέας.


Υπογραφή,
PAMELA COURSON