English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνέντευξη της Patricia Kennealy για τον Jim Morrison


Η Patricia Kennealy συναντήθηκε με τον  Jim Morrison, τον Ιανουάριο του 1969 στο Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη, την επομένη που οι Doors είχαν εμφανιστεί στο Madison Square Garden. Η  Patricia ήταν τότε εκδότης του Jazz & Pop, ένα ισχυρό εμπορικό περιοδικό. Τον Ιούνιο του 1970, ο Jim και η Patricia παντρεύτηκαν σε μια τελετή handfasting Celtik - ένα γεγονός που  ο Oliver Stone αργότερα το απεικονίζει το 1991 στην ταινία του, The Doors.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιογράφος :
Ποια είναι η γνώμη σας για την ταινία του  Oliver Stone που πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανομένους και τους εαυτούς μας θαυμάζουν;

Patricia K: Εννοείς το μεγαλύτερο μουσικό βίντεο του κόσμου; Ο Jim Morrison, ο άνθρωπος που αγαπώ, δεν είναι πουθενά στην εν λόγω ταινία. Αυτό που βλέπετε είναι ένα τραγελαφικό, μουσκεμένο, buffoonish καρικατούρα.Δημοσιογράφος : Ποια ήταν η στάση του Jim προς τους  Door; Άλλαξε με την πάροδο του χρόνου;

Patricia K: Στην αρχή ήταν μια ομάδα αγωνιζομένων καλλιτεχνών που ήταν μία γροθιά.Στο τέλος ήταν απλά 4 πλούσιοι στάρ που ήταν κάθε άλλο παρα ενωμένοι.Νομίζω οτι απο τη στιγμή που έφυγε ο Jim στο Παρίσι η σχέση τους είχε γίνει περισσότερο τυπική παρά φιλική.Ο Jim μου είχε πεί οτι ποτέ δεν αισθάνθηκε πως είχε πολλά κοινά με τον John ή τον Robby και πως αυτό ήταν αμοιβαίο και απο την άλλη πλευρά. Όταν ο Jim έφυγε απο το L.A τον Μάρτιο του 1971, έφυγε και απο τους Doors είτε αυτοί το ήξεραν είτε όχι..είτε το πίστευαν είτε όχι.
 


Δημοσιογράφος : Πώς θα χαρακτηρίζατε την προσωπικότητα του Jim;Patricia K Δεν χειριζόταν καλά τον πόνο αλλά ο πόνος για τον Jim όπως και για τόσους πολλούς καλλιτέχνες ήταν πηγή δημιουργικότητας.Νομίζω οτι σκεφτόταν πως αν έπαυε να πονούσε θα έπαυε και η δημιουργία.Έδινε πόνο στους άλλους γιατί φοβόταν πως άν δεν το έκανε θα πονούσε τον ίδιο του τον εαυτό.Του ήταν δύσκολο να δέχθεί την αγάπη γιατί ποτέ δεν του είχε δωθεί πολύ απαυτήν , και νόμιζε τον εαυτό του αντάξιο της αγάπης.
Δημοσιογράφος :Ήταν ο Jim αυτοκαταστροφικος;

Patricia K Ο Jim Morrison  δέν ήταν απόλυτα αυτοκαταστροφικός.Τούτου λεχθέντος, πρέπει να πω επίσης ότι αφού ο Jim ήταν αλκοολικός και ετσι δεν μπορούσε να έχει αυτοέλεγχο. 
 


Δημοσιογράφος : Ποια ήταν η στάση του Jim τελευταίες μέρες του στο Παρίσι; 

Patricia K Είχα οκτώ ή δέκα κάρτες και γράμματα στο διάστημα των τριών μηνών  που πέρασε εκεί. Κάποια απαυτά ήταν χαρούμενα και άλλα ήταν γεμάτα απόγνωση.Το τελευταίο γράμμα που μου έγραψε ταχυδρομήθηκε μόνο λίγες μέρες πριν πεθάνει.Έγραφε για το πόσο κουρασμένος ήταν και για το πόσο πολύ του έλειπα. "Το πλευρό μου είναι κρύο χωρίς εσένα ..." μου είπε.Το γράμμα του ήταν πολύ συγκινιτικό και έβαλα τα κλάμματα. Ακόμα το κάνω..Δημοσιογράφος :Ο Jim μιλούσε πολύ για την Pam;

Patricia K: Σχεδόν ποτέ δεν μιλήσαμε για Pamela Courson.Δεν είχε καμμία σχέση με εμάς.Και ναί, πιστεύω απόλυτα οτι αυτή τον σκότωσε και τίποτα δεν μπορεί να με πείσει για το αντίθετο.Όχι προμελετημένα  γιατί οι ναρκωμανείς δεν μπορούν να σκεφτουν τόσο μακρυά (και η Pamela ήταν ναρκωμανής) αλλά σε μία προσπάθεια να τον γατζώσει πάνω της ή ίσως για εκδίκηση επειδή θα την άφηνε, όπως και η ίδια ήξερε πως ήταν έτοιμος να το κάνει.
 


Δημοσιογράφος :Μετά από τόσα χρόνια , εξακολουθεί να υπάρχει ο μύθος Morrison;

Patricia K Ο Jim Morrison ήταν μια όμορφη ψυχή που είχε μια βαθιά αίσθηση του παραλόγου. Για εκείνον, η σκέψη του να είναι  μία εικίονα  ήταν απωθητική. Ήταν ένα από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών. Νομίζω οτι μόνο γέλιο του προκαλούσε το status της εικόνας του. Τους ¨¨τάπων娨 όλους  όταν γινόταν ένας Νότιος τζέντελμάν. (γιαυτό τον αγάπησα)