ads
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

celebrity-deaths

Pamela Courson - Το κοσμικό ταίρι του Jim Morrison πεθαίνει στις 25 Απριλίου του 1974. Λίγα λόγια για τη ζωή της.





Η Pam Courson ήταν το 'κοσμικό ταίρι' του Jim Morrison,ήταν η μούσα του, όπως φαίνεται σε πολλά τραγούδια του Jim που είχε γράψει γιαυτήν όπως το Love street, επίσης εμφανίζεται στο Celebration of the Lizard στους στοίχους : '“her dark red hair. The white soft skin”,  και επίσης στην τελευταία ωδή του Jim γιαυτήν στο 'Orange Country Suite'.


Στις 25 Απριλίου 1974 η Pamela πέθανε απο υπερβολική δόση ηρωίνης.






H Παμ γεννήθηκε στο Weed της  Καλιφόρνια στι; 22 του Δεκεμβρίου 1946, Πριν τη γνώρισει ο Morrison, είχε επαναστατήσει με το δικό τηςτρόπο, κόβοντας τα μαθήματα στο σχολείο, το κάπνισμα και έκανε ωτοστόπ  μέχρι το  L.A Δεν είναι γνωστό πότε συνάντησε τον Morrison. Στην ταινία του Όλιβερ Στόουν η συναντηση του  Τζιμ και της Παμ γίνεται στο  Venice Beach. Ο Ray Manzarek λέει πως η πρώτη τους συνάντηση έγινε στο London Fog, όπου οι Doors τραγουδούσαν τότε. 
Η Παμ ενδιαφερόταν  για το σχεδιασμό ρούχων  και τη μόδα και αργότερα με την ενίσχυση Morrison άνοιξε μια μπουτίκ στην Σάντα Μόνικα την οποία και ονόμασε "Θέμις" . Είχαν επενδύσει σημαντικά ποσά για τη διακόσμηση του καταστήματος, είχε φτερά στην οροφή και συνήθιζαν να αγοράζουν  τα πιο trendy ρούχα απο όλον τον κόσμο.






Η Παμ ήταν επίσης σαν τον  Morrison στην τόλμη και στην περιπέτεια, όπως την οδήγηση χωρίς φώτα στο Mulholland Drive (ένα δρόμο με στροφές). Η σχέση τους ήταν ασταθής και είχαν συχνά πολύ μεγάλους καυγάδες. Τόσο η Courson όσο και ο  Morrison ασχολήθηκαν με άλλους, αλλά πάντα επέστρεφαν ο ένας στον άλλον. Η Παμ ασχολήθηκε  με τα ναρκωτικά ,τα ναρκωτικά της επιλογής φαίνεται να ήταν η ηρωίνη. 






Η Παμ ήταν με τον Jim στο Παρίσι την άνοιξη του 1971, όταν πέθανε μυστηριωδώς στη μπανιέραν του σπιτιού τους.




Υπάρχει, επίσης, μία υπόθεση ότι το τραγουδι "Hotel California" των Eangles  έχει μεγάλη σχέση με την Παμ και τον Morrison.




Μετά το θάνατο του Μόρισον, η Παμ πήρε το θάνατό του πολύ άσχημα και κατηγόρησε τον εαυτό της γιαυτό. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Morrison μπορεί να είχε πάρει απο τηνηρωίνη της, και σε συνδυασμό με το αλκοόλ σταμάτησε η καρδιά του.  Η ζωή της μετά από Morrison κλιμακώθηκαν εκτός ελέγχου. Η Pamela είχει μηνύσει τιου Doors  για το μερίδιο του Morrison και όλων των δικαιωμάτων των δικαιωμάτων. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Παμ έμπλεξε με την πορνεία μετά το θάνατο του Μόρισον, αλλά οι ισχυρισμοί αυτοί φαίνεται να μην επαληθεύονται , και να προέρχονται από αυτούς που είχαν  έχθρα προς Courson.

 Λίγο πριν το θάνατό της, η Παμ κέρδισε την αγωγή  κατά των  Doors .