ads
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

celebrity-deaths

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ AN AMERICAN PRAYER











Το Νοέμβριο του '78 έμαθε ο κόσμος για έναν αμερικάνο προσευχητή που το όνομα του, θρύλος πια, είχε περάσει από τις 3 Ιουλίου του '71 στο μουσικό πάνθεο της αιωνιότητας. Εκείνο το Νοέμβρη κυκλοφόρησε η ποιητική πλευρά του JIM MORRISON πάνω στο βινύλιο που ξάφνιασε τους απανταχού φίλους του κάνοντας τους να πιστέψουν πως το δαιμόνιο παιδί επέστρεψε στη ζωή για να συνεχίσει ό,τι άφησε λειψό.
Όλοι ήξεραν τον MORRISON σαν ποιητή από τα υπέροχα λόγια που επενδύανε τα άλμπουμ των DOORS, αλλά ήταν η μοναδική φορά που στο AMERICAN PRAYER ο ίδιος απαγγέλλει ποιήματα του.
Ο ROBBIE KRIEGER, μέλος του συγκροτήματος, είπε πως ήταν επιθυμία του ίδιου του JIM να παρουσιαστούν αυτά τα ποιήματα κάποτε στο κοινό του. Τις μαγνητοταινίες τις είχε βρει ο ROBBIE το 1975 και βρίσκονταν στα χέρια του JOHN HAENY. Είχαν ηχογραφηθεί στις 8 Δεκεμβρίου του 1970, μέρα των γενεθλίων του JIM, στο στούντιο από τον HAENY.
Όταν αργότερα πήγε ο MORRISON στο Παρίσι, θέλησε να συνεχίσει την ηχογράφηση των ποιημάτων του, μα το μοιραίο δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Έτσι, αφού είχαν βρεθεί οι ταινίες, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσε ακόμη και η εταιρεία τους, η ELEKTRA, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους DOORS, ο JOHN καταφέρνει να ηχογραφήσει για ένα άλμπουμ τις απαγγελίες με τη συνοδεία της μουσικής του γκρουπ κι όλοι μαζί να προσφέρουν τη δουλειά αυτή σαν φόρο τιμής στον ποιητή JIM MORRISON που έδωσε τόσα πολλά. Τα ποιήματα αυτά μιλάνε για τη ζωή, τους ανθρώπους, το θάνατο, το σεξ και την ασχήμια του αμερικάνικου κατεστημένου. Με την προσθήκη ορισμένων ηχητικών εφέ, ο MORRISON σα να' θελε αυτά τα ποιήματα να τα χρησιμοποιήσει για σενάριο κάποιας ταινίας που ονειρευότανε. Ακούμε βουητό δρόμου, έναν δυνατό ήχο ισχυρού αγέρα, θόρυβο βροντής, στρατιωτικά παραγγέλματα κ.ά. Εκτός από εκείνη τη νύχτα του Δεκεμβρίου όπως λέει ο ROBBIE, ο JIM είχε ηχογραφήσει ποιήματα του άλλη μια φορά στη Σάντα Μόνικα. Σε μερικά σημεία ακούμε ηχογραφημένα στιγμιότυπα από το ABSOLUTELY LIVE όπου ο MORRISON απευθύνεται στο κοινό του. Ακόμη υπάρχουν και φράσεις που είχε πει ο JIM σε διάφορες στιγμές και τις είχε γράψει σε κασέτες. Για την ολοκλήρωση του υλικού οι DOORS χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια μέχρι τη στιγμή που παρουσίασαν το άλμπουμ αυτό. .